donderdag 3 mei 2018

Frappé



Een vakantieherinnering: Wat drinkt je in Griekenland op een schaduwrijk terrasje als het loeiheet is? FRAPPÉ ! Koude koffie op zijn Grieks. 
  •  1 schep Nescafé Goud, meer als je van sterk houdt
  •  water 
  • suiker en magere melk naar smaak
  •  (crushed)ijs
  • 1 staaf mixer met plat schijfje 
  • malle hoge mengkom
Doe de koffie poeder, met iets meer suiker of zoetstof dan je normaal in je koffie doet in de beker, en voeg zoveel water en - als je melk in je koffie drinkt - magere melk toe tot de beker nog geen derde vol is.
Zet de staafmixer er in en klop de drank tot hij dik schuimig is. Doe in een sorbet glas wat (crushed) ijs en een rietje. Schenk hier op de Frappé.


Variatie:
  1. vervang de suiker door vanille suiker.
  2. doe een lekkere kogel vanille of koffie ijs in het glas
  3. schenk wat kahlua(koffielikeur) over het crushed ijs voor je de Frappé er op schenkt
  4. slagroom
  5. een combinatie van wat hierboven staat

Geniet er van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten