Ik heb dit
recept ooit eens gekregen onder de naam Goulash, en het zou een origineel
Hongaars recept zijn. Wat wij echter "Goulash" noemen heet in Hongarije "Pörkölt".
En als je in Hongarije "Goulash" bestelt krijg je een bord stevig gevuld soep.
Hoe je het ook noemen wilt, dit recept is in ieder geval heel erg lekker.
Hoe je het ook noemen wilt, dit recept is in ieder geval heel erg lekker.
Dit heb je
nodig:
- ca.500gr gehakt, bijvoorbeeld rund
- ca.150gr gesneden ui
- 1 groentebouillon blokje (zonnatura)
- minstens 15gr (1 zakje) Hongaarse (edelsüß) paprika of Spaanse zoete gerookte paprika (naar smaak)
- ca. 3 eetl balsamico azijn
- ca. 125ml water
- ca. 175ml crème fraîche (of half room/yoghurt)
- Zout, peper ,verse, knoflook uit de pers
- 1 ei
- paneermeel
- maizena
- olie om te bakken
Maak je
gehakt aan met ei, zout, peper, paneermeel en een teentje knoflook uit de pers.
Draai gehakt balletjes (maat borrelbal) en fruit de uien aan in de olie. Fruit
nu de ballen licht aan. Doe het water(warm) erbij en het bouillon blokje en
laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Misschien komt er veel vet van het
gehakt en moet je de saus wat binden. Doe dat met wat maizena, los geroerd met
water, door de saus roeren en even laten koken. Nu mogen de paprikapoeder en de
crème fraîche (of room yoghurt mengsel) er bij. Voorzichtig roeren en op smaak
brengen met zout, peper en misschien nog wat meer balsamico azijn en paprika
poeder(goed proeven dus). Afmaken met een hoop vers gesneden peterselie.
Lekker met "Spikkelrijst"!
Eet smakelijk
Lekker met "Spikkelrijst"!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten