maandag 13 mei 2019

Potage Crecy



Potage Crecy zou zo heten omdat de lekkerste worteltjes gekweekt werden bij het Franse plaatsje Crecy. Voor deze soep heb je nodig:
  • 400 gram wortel in kleine stukjes
  • Een gesnipperd uitje
  • Een aardappel in kleine stukjes
  • 2 Groente/kruidenbouillonblokjes
  • Crème fraîche
  • 1 liter water
  • Olie om in te fruiten,
  • zout en peper, peterselie
Fruit het uitje in de olie tot het glazig is, voeg dan de wortel en de aardappelstukjes toe. Zet ondertussen het water op en los de bouillonblokjes hierin op. Giet de warme bouillon langzaam op de aangezette groente. Laat zachtjes koken tot de wortel en aardappel gaar zijn. Dan pureer je de soep met de staafmixer. Voor een extra fijne soep kan je hem nu eventueel zeven. Is de soep erg dik, dan kun je hem verdunnen met wat water, of —heel feestelijjk— met een glaasje prosecco. Maak de soep af met wat crème fraîche of (soja)kookroom. Voeg zout en peper naar smaak toe. Probeer eens een kruidenzout als Herbamare. Dien op met een dot crème fraîche in elke kom en strooi er wat verse peterselie over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten