Potage Crecy zou zo heten omdat de lekkerste worteltjes gekweekt werden bij het Franse plaatsje Crecy. Voor deze soep heb je nodig:
- 400 gram wortel in kleine stukjes
- Een gesnipperd uitje
- Een aardappel in kleine stukjes
- 2 Groente/kruidenbouillonblokjes
- Crème fraîche
- 1 liter water
- Olie om in te fruiten,
- zout en peper, peterselie
Fruit
het uitje in de olie tot het glazig is, voeg dan de wortel en de
aardappelstukjes toe. Zet ondertussen het water op en los de
bouillonblokjes hierin op. Giet de warme bouillon langzaam op de
aangezette groente. Laat zachtjes koken tot de wortel en aardappel gaar
zijn. Dan pureer je de soep met de staafmixer. Voor een extra fijne soep
kan je hem nu eventueel zeven. Is de soep erg dik, dan kun je hem
verdunnen met wat water, of —heel feestelijjk— met een glaasje prosecco.
Maak de soep af met wat crème fraîche of (soja)kookroom. Voeg zout en
peper naar smaak toe. Probeer eens een kruidenzout als Herbamare. Dien
op met een dot crème fraîche in elke kom en strooi er wat verse
peterselie over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten